Takaful Pelindung

Mengambil insurans adalah satu komitmen yang sangat besar. Sama seperti apabila anda membuat keputusan membeli kerata atau rumah. Once dah buat keputusan nak amik, anda kena terus bayar setiap bulan tanpa miss kerana jika anda miss, wang simpanan anda akan luput dalam jangka waktu tertentu dan anda sudah pasti tidak akan dilindungi lagi. Oleh itu, buat keputusan yang tepat.

Ada juga antara kita ni nak ambil insurans tapi budget sangat ketat. Untuk anda seperti inilah, insurans sangat perlu… dalam pasaran terdapat pelbagai jenis insurans.. dalam hidup kita ini, kadang2, tak semua benda kita boleh dapat. Tahukan anda, di PRUBSN kami bukan sahaja menawarkan Takafulink bersama Medical Card, kami juga punyai banyak plan yang lain.

Untuk mereka yang kurang mampu, anda ada pilihan yang lain. Dengan serendah RM150 setahun, anda mampu memiliki perlindungan hayat, kemalangan, hilang upaya kekal akibat kemalangan RM100,000. Anda juga boleh berkongsi perlindungan ini bersama pasangan serta semua anak anda tanpa had (seluruh keluarga) dengan hanya RM330 setahun….

Bukan itu sahaja, setiap tahun anda renew, perlindungan anda dinaikkan sebanyak 5%. Sebagai contoh, anda mengambil perlindungan RM100k..

1st = RM100,000
2nd = RM105,000
3rd = RM110,250
4th = RM115,762.50
5th = RM121,550.60
6th = RM127,628.20
7th = RM134,009.60
8th = RM140,710.10

Ramai orang tidak faham.. ingat Perlindungan kemalangan ini adalah hanya untuk kemalangan kereta motor sahaja. Anda salah.. Kemalangan dalam erti kata kami ialah sesuatu malapetaka… Apa istimewanya kami, antara perlindungan kami ialah :

Mati (lansam)/Hilang Upaya Kekal (lansam)/Kecederaan (claim bil hospital tanpa had) akan dibayar kepada anda apabila anda terlibat dalam:

  • RUSUHAN (TIDAK AMBIL BAHAGIAN)
  • PEMBUNUHAN LEMAS KERACUNAN MAKANAN OR MINUMAN KEMALANGAN MOTOSIKAL
  • DIGIGIT BINATANG
  • SUKAN AMATUR
  • HILANG AKIBAT KEMALANGAN LEBIH 1 TAHUN
  • BENCANA ALAM SEPERTI GEMPA BUMI, TSUNAMI, RIBUT TAUFAN, BANJIR, TANAH RUNTUH
  • MEMANJAT GUNUNG
  • TERHIDU GAS BERACUN

* Kami tetap cover anda walaupun anda memang naik motor sentiasa ke tempat kerja. Kebanyakan insurans lain.. kalau anda memang naik motor.. susah sikit le nk cover yang itu… Jika anda terlibat kemalangan dalam kenderaan awam seperti bas dan kapal terbang atau teksi, anda akan dibayar dua kali ganda perlindungan. Kalau anda ambil RM100,000 perlindungan, anda akan dibayar RM200,000.

Berapa perlindungan untuk anda bagi perlindungan RM1 juta? Hanya RM1265 setahun.

Kalau anda sudah sakit seperti kencing manis atau seangkatan dengannya yang mana insurans telah menolak anda untuk memiliki medical card, inilah pilihan yang tepat untuk anda!!

Apa anda nk lakukan? Hubungi mie 0192662845 atau email saya di mie8777@yahoo.com / norm8777@streamyx.com

Dulu saya menjual insurans adalah kerana saya ingin memiliki plan insurans yang terbaik untuk keluarga saya.. ketika itu saya tidak mampu, saya mengambil keputusan untuk berbuat sesuatu.

Saya juga sambilan menjual pelbagai barangan terutama MLM.. hanya kerana ingin memiliki Perlindungan Untuk Keluarga saya. Cukuplah pengalaman di Hospital Kerajaan yg hampir membuatkan saya hampir kehilangan anak tersayang!!

Saya dulu mulakan dengan PA kerana premiumnya rendah.. simpanan? tak perlu bagi saya… kerana saya telah menyimpan RM20 sebln dalam tabung haji untuk anak saya sejak mereka lahir.. oklah tu.. Bila ekonomi saya dah ok sikit dari kerja part time, saya mula ambil Medical Card untuk anak saya, diikuti saya, dan seterusnya suami..

Bukanlah saya hendak anda mengikut apa yang saya buat tapi kadang2 untuk mendapatkan sesuatu, kita perlu korbankan sesuatu… tenaga… masa dan segala2nya…

siapa boleh memilikinya? sesiapa sahaja berumur kurang 60 tahun…

2 responses to this post.

  1. Posted by MF on 19/01/2010 at 11:24 AM

    kat mana nak dapat info pasal takaful pelindung ni? kat blog ni, rasanya cam tak byk info lagi..kat website prubsn lagi la tak byk..kecewa2..

    Reply

    • takaful pelindung adalah seperti personal accident…
      cover untuk kemalangan peribadi..
      saya akan cuba untuk mantapkan maklumat yg ada di sini..
      kalau tuan ada soalan.. boleh tanya.. dan saya akan terus jawab..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: